Att köpa katt

Kattungar säljs i första hand som sällskapskatter och vi tar emot besök tidigast när kattungarna är 5-6 veckor gamla. Inga kattungar säljs endast med e-post eller telefonkontakt. Däremot kan du lämna intresseanmälan genom e-post eller telefon. Vi vill att kattungarna ska få bra hem och vi vill träffa eventuella köpare och få veta mer om kattungens nya hem.

 

Kattungen är färdig att flytta till sitt nya hem vid 12-14 veckors ålder, beroende på hur den utvecklas. När kattungen är flyttfärdig är den rumsren, hanterad, veterinärbesiktigad, grundvaccinerad och chipmärkt. Katten är registrerad med stamtavla hos SVERAK.

 

En kattunge tingas genom att lägga en handpenning på 1 500 kr, SVERAK's tingningsavtal undertecknas av köpare och säljare. Resterande belopp betalas när det är dags för kattungen att lämna hemmet, och vid försäljning används SVERAK's köpeavtal.

 

Priset för en kattunge hos oss är 8 000 kr. Ett reducerat pris förekommer endast om det finns veterinärmedicinska skäl.

 

Kattungens uppgifter är registrerade i PawPeds, som är en databas för stamtavlor och här kan du också läsa om PawPeds hälsoprogram. Kattungarna är efter hälsotestade föräldrar.

 

Kattungar som är ämnade för avel säljes endast till registrerade uppfödare som delar vår syn på avel, som testar katten enligt PawPeds hälsoprogram och som stödjer hälsoprogrammets rekommendationer.

 

Du som köpare är skyldig att vaccinera din katt mot kattpest/kattsnuva enligt gällande rekommendationer. Köparen förbinder sig att sköta katten väl och vid sjukdom eller skada uppsöka veterinär.

 

Sällskapskatter ska kastreras eftersom de mår bäst av att inte vara fertila när de inte ska gå i avel. Katterna är mycket sociala och trivs inte om de ska vara ensamma mycket. Om så är fallet ska kattungen ha sällskap av andra katter.

 

Om ovan känns bra är du välkommen att ta kontakt!